Twitter
28 Kasım 2017 Salı

Kan donduran görüntüler Şili'nin kuzeyindeki Antofagasta kentinde çekildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, eşinin büfesinin önünde bebek arabasıyla birlikte bekleyen bir kadın görülüyor. Ardından ellerinde sopalar bulunan ikisi kadın dört kişi kadraja giriyor. Erkeklerden biri büfenin kapısına yönelerek, büfenin sahibi ile tartışıp tartaklamaya başlıyor. Bebek arabalı kadın araya girmek istese de, elinde sopalarla gelen kadınlardan biri, genç kadını sertçe çekerek ortamdan uzaklaştırıyor. Bunun üzerine büfe sahibi, eline büyük bir bıçak alarak büfeden çıkıyor ve kendisine ve eşine saldıranlara karşı hamlede bulunuyor.  Kavga hiddetlenirken, eli sopalı kadın, içinde büfe sahibinin 8 aylık oğlu bulunan bebek arabasını kaldırıp araç trafiğine açık yola fırlatıyor. Bebeğin anne ve babasının bebeği yoldan almak için hızla koştukları görülüyor. Kavganın görüntüleri burada son bulurken; videonun son kısmında yerde, üzeri örtülü iki ceset olması dikkat çekiyor.

Polis yetkilisi Sergio Cornejo'nun yaptığı açıklamaya göre, cumartesi akşamı yerel saatle saat 23.00 sıralarında gerçekleşen saldırıda, sağlık ekipleri olay yerine gelene kadar biri kadın biri erkek olmak üzere iki kişinin öldüğü, bir kişinin ise hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Yetkililer, kavgada ölenlerin, ellerinde sopalarla gelip büfe sahibine, eşine ve 8 aylık bebeklerine saldıranlar olduğunu açıklarken; ismi açıklanmayan büfe sahibinin olası katil zanlısı olduğu, ancak hareketlerinin meşru müdafa kapsamında değerlendirileceğini düşündüklerini açıkladı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerden hayatlarını kaybedenlerin karı-koca olduğu ve isimlerinin Yohanna Pinones Iter (38) ile Jorge Huerta (40) olduğu; yaralanarak hastaneye kaldırılan genç kadının ise çiftin 18 yaşındaki kızları olduğu belirtildi.

Polis kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, iki aile arasında uzun süredir devam eden bir kavga olduğu ifade edildi. Büfe sahibi ve ailesine saldırıyı gerçekleştiren ailenin; araçlarının delinen lastiğinden büfe sahibi ve ailesinin sorumlu olduğuna inanarak mekân basmaya gittiği öğrenildi. (Daily Mail)