Twitter
21 Şubat 2018 Çarşamba

Tek başına kapıyı açıp odadan çıkmayı başaran robot, bir kez daha herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Kapı açan robot, yeteneğine yenisini ekledi. Artık kendisini engelleyen insanlara da direnebiliyor ve kapıyı açıp çıkıyor. Boston Dynamics şirketinin geliştirdiği, 'köpek formundaki' SpotMini adlı robot, bir kez daha hem kendisine hayran bıraktı hem de korkuttu. 

 
Kapı açabilen robotun, bu kez sınırları test edildi. Bir görevli, önce robotun kafasının üstünde yer alan koluna darbe üzerine darbe indirdi. Robotsa kapıyı açma hedefinden vazgeçmedi. Görevli, daha sonra kapıya baskı uygulamayı denedi. Ancak robot bu defa hızla kolu uzatıp kapının açık kalmasını sağladı. Son denemede ise robot, arkasına bağlanan iple çekilerek kapıdan uzaklaştırılmak istendi. Ama bu da SpotMini'yi engelleyemedi. Amacından vazgeçmeyen SpotMini, tüm engellemelere rağmen kapıyı açıp odadan çıkmayı başardı. Yeni denemeyi izleyen bazı sosyal medya kullanıcıları, "Sırada ne var?" diye sormaya başladı. SpotMini daha önceki denemede, insanlardan yardım almadan kapıyı açmış, hatta odadan çıkmadan önce diğer robota yol vermişti.
 
Köpek formundaki robot, elektrikle çalışıyor. Şarjı 90 dakika dayanan robotun ev ve işyerlerinde kullanım için uygun olduğu belirtiliyor.