Twitter
30 Mart 2018 Cuma

Kimi zaman yolcularla birlikte oturuyor, kimi zaman bagaj teslim bölmelerinde uyuyor. Artık havalimanında onu tanımayan yok. O, bir dönemin yıldız basketbolcularından Mehmet Şanlı... 

Mehmet Şanlı, henüz 23 yaşında. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın altyapısında oynadıktan sonra geçen sezon Bursa Nilüfer basketbol takımına transfer oldu. Sonra hayatı, rahatsızlığı nedeniyle değişti. İddiaya göre, genç basketbolcunun psikolojik bir rahatsızlığı vardı. Ancak ilaçlarını düzenli kullanmadı. ABD'ye gidip basketbol oynamayı takıntı haline getirdi. O günden beri de, elinde pasaportuyla Atatürk Havalimanı'nda yaşıyor. Her gün Amerika'ya giden uçakları takip ediyor.
Dış hatlar terminalinde onu tanımayan yok. Yemek ihtiyacını havalimanı personeli karşılıyor. Yaşadığı durum basına yansıdığından bu yana, çok sayıda kişi havalimanı santralini arayıp nasıl yardım edebileceğini soruyor. Mehmet Şanlı, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle yardımları kabul etmiyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Mehmet Şanlı'nın durumunu yakından takip ettiklerini söyledi. "Bu konu bir kaç günün konusu değil, gerçekten 5-6 ayın konusu" diyen Türkoğlu, "İstenilen tedaviye uymaması ve ilaçlarını zamanlı şekilde kullanmaması doğal olarak hastalığını, şu andaki sıkıntısını tekrar tetikliyor ve sil baştan durumuna getiriyor. Tekrar girişimlerimizi yapacağız" ifadesinde bulundu.